lauantai 25. helmikuuta 2017

Vuoden näyttelynoutaja ja eka RT-tulos!

Otsikko kertookin tärkeimmät. Jeppe valittiin Länsi-Pohjan noutajakoirayhdistyksen näyttelynoutajaksi vuosimallia 2016! Palkintoposeerausta luvassa, kunhan se löytää tiensä meille. 
Pitkän arpomisen jälkeen ilmoitin Jepen Arctic Agility Teamin ja Kemkon yhdessä järjestämiin rally-tokokisoihin. Saavuttiin aamutuimaan paikalle täyttämään kisakirjaa ja mittauttamaan Jepen, yli 50cm luokkaanhan se meni just ja just. Sitten alkoikin rataantutustuminen. Rata oli omasta mielestäni suht' haastava. Ei yhtään spiraaleja eikä pujotteluja, mutta vauhdin muutoksia ja muuta temppuilua senkin edestä!

Kisattiin numerolla 11, ja oman vuoron tultua tuomari Heli Kelhälä kysyi olenko valmis ja antoi lähtöluvan. Ensimmäinen liike sujui hyvin, siihen se sitten loppuikin. Jeppe oli jo aiemmin huomannut hallissa olevan, realistisen hevosen kokoisen muovihevosen, jota alkoi tuijottamaan. Liikkeenä oli "koira eteen, vasemmalta sivulle, istu" ja Jeppe ei millään tahtonut kääntää selkäänsä hevoselle. Uusin tehtävän ja uudellakaan yrityksellä ei Jeppe kääntynyt. Pikku paniikissa mietin, kannattaako uusia sama tehtävä kahdesti, mutta otin riskin ja uusin uudestaa tällä kertaa onnistunein seurauksin. Rata jatkettiin suurinpiirtein onnistuneesti loppuun asti omia virheitä lukuunottamatta. Lopulta tulokseksi ALO 77, eli läpi mentiin! Kommenttina oli "Hieno 360-astetta!" tarkoittaen kylttiä "360-astetta vasemmalle", jota pelkäsin kaikista eniten. Jepen takapään käyttö ei ole omasta mielestäni mitää huippua, osaksi pihtikintuista johtuen. Ollaan kuitenkin treenattu laatikkotyylillä takapäätä ja silloin tällöin hieroskelen sitä. Kisakirjaa takaisin ojentaessa tuomari kehuikin vielä hienoa takapään käyttöä erikseen. 

LÄHTÖ
1. Istu, kierrä koira
2. Koira eteen, vasemmalta sivulle, istu: -1 ov,-3 uusi,-3 uusi
3. Askel oikealle: -3 ov
4. Täyskäännös oikealle
5. Istu, maahan
6. Yksi askel, kaksi askelta, kolme askelta (koira istuu joka välissä ohjaajan vierelle): -10 tvä
7. 90-asteen käännös vasemmalle
8. 270-asteen käännös oikealle
9 Hitaasti
10. Juosten
11. Normaalivauhti
12. Vasen täyskäännös
13. 360-astetta vasemmalle
14. Koira eteen, oikealta sivulle: -1 vino
MAALI


Laskiaisena 26.2.2017 päätettiin vielä käydä Kemkon järkkäämässä mätsärissä, josta kotiin tuomisina lapsi ja koira-kisan kakkospalkinto ja BIS3!


Noiden lisäksi ollaan käyty Jepen kanssa Länsi-Pohjan noutajakoirayhdistyksen hallitreeneissä, jossa treenataan noutajien perustottelevaisuutta, sekä näyttelykäyttäytymistä. Näillä terveisillä Jeppe toivottelee hyvää loppu talvea kaikille!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti