sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Kesä tuli!

Kesän saapumisen myötä olemme taputelleet taipparitreenit loppuun. Viimeiset kolme treeniä pitivät sisällään jälkeä, hakuruutua, sekä vesinoutoja. Jälki kanilla meni odotusten mukaan hyvin. Hakuruudun kanssa ollaan onnistuttu hyvin ja välillä huonosti. Tämän kesän tavoitteena ruutua ajatellen on saada Jeppe irtautumaan paremmin ja kauemmas, sillä kauimmaiset varikset tahtovat jäädä löytymättä. Vesinoudoista olen positiivisesti yllättynyt, sillä Jeppe lähti jopa uimaan! Tosin matka ei ole vielä metriä ylittänyt, mutta sekin on metri enemmän kuin viime vuonna. 

Viime vuoteen verrattuna ollaan Jepen kanssa kuitenkin edistytty jonkin verran. Riistan (varikset, lokit, merikotka, kani) kanssa ei ole tänä vuonna ollut minkäänlaista ongelmaa ja myös hallittavuus ilman hihnaa on parantunut luultavasti rallyn ansiosta. Taipparien läpäisemisestä ei kuitenkaan tarvi edes haaveilla, sillä harjoiteltavaa on vielä vaikka muille jaettavaksi.  Näistä asioista kolme suurinta ovat uiminen, irtautuminen ja rauhoittuminen (Jeppe on alkanut keräämään niitä kierroksia treeneissä).

Kuva: Krista Larinen

Mätsäreissä ollaan ehditty pyörähtämään kaksi kertaa. Molemmilla kerroilla saatiin punainen nauha ja kiitos osallistumisesta. Iin mätsärissä kuvattiin myös ShowHau:n Road Show:ta, joten nyt odotellaan, bongataanko Jeppe telkkarista.


Näyttelykehässä meitä on tälle kesälle nähty kahdesti. Haapajärvellä, sekä Pöytyällä. Tuloksilla ei juhlittu, vaikka ERI Heikkinen-Lehkoselta yllättikin.


AVO EH2 (Maija Lehtonen)

"3v, erinomainen tyyppi. Lanneas (?). Hieman pitkä uros. Hyvä ilmeinen pää. Hieman syvä kallo. Hyvin asettuneet korvat. Oikea purenta. Ryhdikäs kaula. Ylälinja voisi olla sulavampi. Riittävä rungon tilavuus. Hieman jyrkkä lantio. Tänään hoikassa kunnossa. Liikkuu kinnerahtaasti takaa, voisi liikkua sivulta tasapainoisemmin & paremmalla ulottuvuudella. Takaliike jää rungon alle. Hyvän karvan laatu. Kaunis väritys. Hyvä häntä. Hyvä käytös."AVO ERI1 (Paula Heikkinen-Lehkonen)

"Hieman pitkä runkoinen uros. Sopiva luuston vahvuus. Hieman kapea kallo. Hyvä lapakulmaus, samoin takakulmaukset. Tarpeeksi syvä ja tilava rintakehä. Lanneosa saisi olla lyhyempi. Kaunis turkki ja puhdas punainen kirkas väri. Valkoista vain hieman varpaissa. Liikkuu takaraajat pihdissä."


Uutena lajina virallisella tasolla korkattiin tänä kesänä MEJÄ. Koeviikonloppu tarjosi kuumuuden ja hyttysten lisäksi yllätyksellisen tuloksen. Meillä kun treenijäljet ovat menneet seisoskeluksi tai päättömäksi ryntäilyksi, niin odotukset eivät olleet kovin korkeat. Yhden kokeen kuitenkin lupasin käydä ja meidän seuran koe sattui sopivaan kohtaan, niin sinne siis mentiin. Opastin ensin tuomari Ville Porthanin päivän toisen jäljen ja ohjasin Jeppeä päivän kolmannella jäljellä. Vauhdikkaan 25 minuuttia kestäneen jäljestyksen jälkeen tuloksena oli AVO1 45p, joka oli myös tuossa kokeessa päivän paras avoimen luokan tulos. 

"Jepelle annetaan hyvä ohjattu lähtö. Jäljestystyö maa- ja ilmavainuista. Poukkoilua jäljen molemmin puolin. Jokaisella osuudella muutamia pieniä tarkistuslenkkejä. Ensimmäinen makaus merkattiin ja kulma taitettiin narun mitan lenkillä. Toinen makaus niin ikään merkattiin hyvin, mutta kolmannella osuudella uutta suuntaa haetaan kaukaa ja hartaasti. Uusi suunta kuitenkin lopulta löytyy. Sorkalle arkailematta joka otetaan innoissaan suuhun. Hyvä äänetön suoritus."

Tosiaan toisella kulmalla todella pitkään kestänyt hakeminen aiheutti kyllä ylimääräisiä sydämen tykytyksiä ja Jepen vauhdikkaassa menossa ehdittiin jokainen perässä hiihtäjä kaatua kerran tai minun tapauksessa n. 10 kertaa. Laji oli muutenkin niin kaukana omasta mukavuusalueestani, että saa nähdä, tuleeko enää koskaan lähdettyä kokeeseen. Onneksi tulos kuitenkin oli mukava!


Rallyliikkeitä ollaan pidetty yllä ja tilaamani hyppyestekin saapui, joten ollaan otettu myös se treenin alle. Avoimen luokan korkkausta saa kuitenkin odotella vielä aika kauan.


Sitten ne inhottavimmat uutiset. Tälle vuodelle edessä on vielä kahdet näyttelyt, jonka jälkeen saadaan sanoa näyttelyille, kisoille ja kokeille heihei pidemmäksi aikaa. Useiden anaalirauhastulehduksien jälkeen eläinlääkäri totesi tulehduksen kroonisoituneen, joten leikkaus on tässä tilanteessa paras vaihtoehto. Leikkauksen jälkeen itse nukutusaineen, mutta myös kipulääkkeiden varoajat ovat pitkät, joten emme pääse osallistumaan mihinkään aikoihin. Luultavasti Jepen karvat eivät ehdi kasvaa koko vuonna kunnolla takaisin, joten varoajan päättymisestä huolimatta emme pääse näyttelyihin. Kunhan vaan leikkauksen jälkeiset kivut rauhoittuvat, harjoittelemme sitten oikein olan takaa, kun aikaakin on. Onneksi voitettiin Best Friendiltä herkkuja testiin, niin ei aika käy pitkäksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti