torstai 21. heinäkuuta 2016

Uutta ja kivaa!

Mulla on ollut kiireitä, josta johtuen postaan (taas) myöhään. Kuten jo otsikosta näkee, ollaan Jepen kanssa puuhailtu kaikkea uutta ja mukavaa. Ihan ensin kerron, miten meillä meni möllitaippareissa. 
Aloitettiin siis vesinoudolla ja yllätys yllätys Jeppe ei lähtenyt uimaan, se olikin mulla jo tiedossa ennen mölleihin menoa. Suoraan vesinouto paikalta jatkettiin hakuruutuun ja Jeppe vaikutti todella innokkaalta. Kun varis laukauksen saattelemana heitettiin ruutuun, säntäsi Jeppe salamana etsimään sitä. Varis löytyi hetkessä, kuten muutkin varikset, mutta yhtäkään niistä ei otettu suuhu. Eli vieraan riistan kanssa on edelleen ongelmia. Onneksi saatiin pari käytettyä lintua kotiin tuomisiksi. Viimeisenä oli kanilla vedetty jälki. En ehtinyt näyttää edes jälkeä Jepelle, kun se oli jo innoissaan menossa. Ei muuta kun hihna pois ja matkaan! Pulska ja iso kani löytyi nopeasti,ja tuli tälläkertaa miljoonan kutsun saattelemana käteen. Kunnolla ei näkynyt mitä Jeppe siellä hääräsi kanin kanssa,ennenkuin lähti palauttamaan, muttaon mahdollista että se saattoi "nyhtää" kanin turkkia. Oletettavasti siis "Jeppe ei näyttänyt tänään noutajille ominaisia taipumuksia".

Tekasin Jepelle tosiaan myös sen verijäljen, josta aiemmin puhuin. Tällä kertaa jäljestys oli innokasta ja vauhdikasta,joten makaukset jäi merkkaamatta. Edistystä kumminkin sen verran, että Jeppe oli kiinnostunut jäljestä huomattavasti enemmän, kuin ensimmäisellä kerralla! Meidän piti käydä tollerien MEJÄ-koulutuksessa, mutta harmillisesti se peruttiin.

6.-ja 7. päivä oli tässä lähialueella mätsärit, joissa pyörähdettiin huvin vuoksi. Toisesta tulokseksi sinisten kolmas ja toisessa saatiin pelkkä punainen nauha. Jälkimmäisessä järjestettiin muös lapsi ja koira-kehä, jossa Jeppe meni Ellan kanssa jaetulle ensimmäiselle sijalle.


9.7.2016 Suuntana Oulu KV, jossa tuomaroi Jari Partanen. Tuloksena oletetusti AVO-EH4
 "Kaunis rotutyyppi. Hyvä koko. Kaunis pää, jossa oikeat linjat. Hyvät korvat. Oikea kaula. Kaunis eturinta & rintakehä, jossa hieno pituus. Hyvä lanne ja lantio. Oikea häntä. Kovin tehottomat takaliikkeet, mikä määrää palkintosijan. Hyvä väri ja turkki. Kauniisti esitetty."

(c) Vesa Turpeenoja

10.7.2016 Kävästiin vielä Kokkola KV:ssa, ja sieltä tulokseksi Margaret Davicin arvostelemana AVO ERI2.
"Well build male, correct head, mouth ok, correct topline, deep chest, good front angulations, moderate in the mean/near/rear (??), moves close behind, sound front, covered the ground ok, excellent."
(c) Vesa Turpeenoja
(c) Vesa Turpeenoja

Olen ollut yhteyksissä erääseen koirahierojaan, jahän kävikin Jeppeä hieromassa. Takapäästä löytyi arvatenkin jumeja, ja varattiin toinen aika ennen Sawo Show:ta, jotta siellä ei olisi niin jäykkää menoa. Harjoiteltiimpa samalla koirajumppaa, jota täytyy alkaa tekemään Jepen kanssa, jotta syvät lihakset kehittyisivät, ja parantaisivat ryhtiä.

17.7.2016 Kävästiin vielä Piteå KV:ssa, alkuperäisesti tuomarina piti olla Kurt Nilsson, jolta Jeppe sai aiemmin vara-sertin, mutta tuomari muuttui italialaiseksi Tripoli Salvatoreksi. Tuloksena AVO ERI2 SA PU2 V-SERT & V-CACIB! Vähän harmittaa, kun serti meni sivusuun, mutta kiilattiin sentään parin norski valion ohi.
"Good head, good neck, good body prop. good set of tail, correct angulations, good croup, good moving."

Tälle kesälle on vielä kaikenlaista suunnitteilla, varsinkin näyttelyitä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti